Internetmarknadsföring, sök och annat kul

Alla dessa domännamn…

Här kommer lite reflektioner kring ett fenomen som jag vet att många känner igen sig i. Jag talar om köpa-domännamns-hysterin. Själv har jag på tok för många domännamn för att det överhuvudtaget ska vara realistiskt att jag ska kunna utveckla sajter på alla dessa domäner.

När man hör talas om någon ny produkt eller något nytt ”modeord” så är den första taken som dyker upp i huvudet: – Är domännamnet ledigt? Ofta är det givetvis det i någon variant, vilket i sin tur så gott som alltid leder till att domänportföljen utökas med ytterligare någon eller några domännamn.

Domännamnet har länge haft stor betydelse ur SEO-synvinkel. Det har alltså varit bra mycket lättare att ranka högt på så kallade nyckelordsdomäner, där sökordet/frasen ingår i domännamnet. Google har aviserat att betydelsen av själva domännamnet ska minska, men viss betydelse lär det så klart ändå ha framöver.

Domännamn som man bara köper för att de kan vara bra att ha förblir ofta outvecklade. I dag är domännamn så pass billiga att det sällan gör något om man köper på sig lite för många, men från och med nu kommer åtminstone inte jag bunkra domännamn om jag inte verkligen tror att jag kommer utveckla domännamnet och bygga en sajt.

Kommentarerna är stängda för denna post.