TweetDeck tar twittrandet till en ny nivå

Jag använder sedan länge TweetDeck för Chrome för att hantera mitt twittrande. Det är ett mycket trevligt tillägg som framför allt ger en bra översikt över de ämnen (hashtaggar), personer och konversationer som jag vill ha koll på.

För närvarande följer jag hashtaggarna, (eller fyrkantstaggar som Språkrådet kallar dem) #wpse (wordpress) och #twittboll. Där diskuteras ämnen som jag är intresserad av och där dyker det ofta upp nya intressanta människor att följa. Jag är också ofta inne och sneglar på #entreprenörskap och lite andra intressanta taggar.


TweetDeck har även flera andra fördelar jämfört med att köra via Twitter.com. Du kan ha flera olika kolumner som du själv väljer innehållet i. Du kan också hantera flera olika twitterkonton om du till exempel har ett privat och ett för ditt företag eller sajt. Du kan även hantera ditt facebook-konto via TweetDeck (men det har jag inte testat…)

Kort sagt – har du inte testat TweetDeck så föreslår jag att du gör det på direkten. Har du bara kört via twitter.com tidigare så lär du uppskatta upplevelsen!

Tweetdeck finns i skrivande stund som skrivbordsapplikation, för iPhone och IPod, iPad, Android och som tillägg till webbläsaren Chrome.

Ladda ner TweetDeck här