Internetmarknadsföring, sök och annat kul

Att tänka efter före…

I dag råkade jag ut för något som någon gång drabbar de flesta. Ändå blir man lika förvånad varje gång. Man förbannar dessutom sig själv för att man inte har gjort det man så många gånger har tänkt att man ska göra.

Kanske en något kryptisk inledning – men jag talar om en hårdiskkrasch. En av mina datorer drog sin sista suck tidigare idag. Jag har försökt med en mängd återupplivningsförsök, men inget tycks ha någon som helst effekt. Om jag hade någon backup? Nej, naturligtvis inte…

Det värsta när sådant händer är att man aldrig riktigt har koll på vad som fanns på hårddisken på just den datorn. Vissa saker kommer man upptäcka ganska snabbt att man saknar, medan andra dokument/bilder kommer att falla i evig glömska. Exakt vad som fanns på disken kommer jag aldrig att få veta ;(

Jag kommer med anledning av det inträffade att snarast försöka hitta någon lösning för online backup. Hittade en lista borta på mjukvara.se, men tipsa gärna i kommentarerna om ni har andra tips.

Är det inte lite märkligt att det måste hända en olycka innan man inser att backup faktiskt är viktigt!?

3 Responses to Att tänka efter före…

  1. Hittar du en tjänst så får du gärna skriva ett inlägg om det. Hittills använder jag sporadiskt Dropbox men skulle gärna vilja ha ett fullständigt flöde som även sköter backup på program, etc.

  2. Har själv råkat ut för detta några gånger och blir lika panikslagen varje gång, konstigt…. Försöker att alltid göra backup på det viktigaste minst en gång i månaden och kör dropbox till sitt gratis maximum. Men till slut måste man nog fixa något bättre.

  3. Aj, sånt där är aldrig kul när det händer. Det verkar nästan som att det måste hända minst en gång innan man tar tag i att skaffa en vettig backup-lösning. Hoppas du hittar någon som kanske kan återställa disken åt dig också, om du känner att det är värt ett försök.