Internetmarknadsföring, sök och annat kul

Testar den amerikanska domänmarknaden

För ett tag sedan skaffade jag mig ett antal spotifyrelaterade domännamn, då Spotify skulle lanseras på den amerikanska marknaden. För att som konsument få tillgång till tjänsten måste man ha en inbjudan (invite), precis som det var i Sverige när tjänsten lanserades här.

Jag hade tänkt mig att utveckla någon slags tjänst där man som svensk betalande premiummedlem i Spotify skulle kunna dela med sig av sina inbjudningar till vännerna på andra sidan Atlanten. Jag slängde snabbt upp en enkel webbplats (spotify-invites.com) och tanken var att i steg 2 utveckla en skräddarsydd lösning där man skulle kunna registrera sina inbjudningskoder alternativt be om en inbjudningskod.

Jag insåg dock ganska snabbt att tiden inte fanns och kom fram till att istället försöka sälja domännamnen på auktion. Det blir lite av ett test, och det ska bli intressant att se om det finns något intresse (i USA eller i någon annan del av världen). Jag har till att börja med slängt upp ett av domännamnen på Namecheaps marketplace för att sondera marknaden lite. Auktionen pågår i ytterligare sex dygn – så den som lever får se 😉

Länk till auktionen på namecheap.

Kommentarerna är stängda för denna post.