Facebook-appar, Timeline och Spotify

Har spenderat kvällen med att kolla på Mark Zuckerbergs inledande keynote från f8, Facebooks konferens för utvecklare. Bland ”bomberna” som släpptes fanns något som Facebook kallar för Timeline vilket kan sägas vara en vidareutveckling och komplettering av den personliga profilen. Här finns enligt Facebook en helt annan möjlighet att tala om vem man egentligen är, vad man gillar och vad man tycker är viktigt i livet.

Så här kommer din profil på Facebook att se ut inom kort. Det kallas Timeline en av de största förändringarna som Facebook gjort. Klicka för större bild.

Du kan redan nu signa upp för Facebooks timeline genom att logga in på ditt facebook-konto och gå till http://www.facebook.com/timeline. Timeline kommer att rullas ut över världen successivt de kommande veckorna. Om du har ett utvecklarkonto på Facebook kan du aktivera din timeline redan idag.

En stor del av presentationen ägnades också åt Open Graph, vilken öppnar upp mycket bra möjligheter för de som utvecklar appar till Facebook.

Jag måste också nämna att Daniel Ek, grundare av Spotify fanns bland de utvalda partners som fick visa upp sig på scenen tillsammans med Zuckerberg. Troligen innebär det korta framträdandet ett jättegenombrott för den svenska musiktjänsten i USA.

Följ gärna diskussionen kring nyheterna på facebook i hashtaggen #f8 och #f8sv på Twitter.