Internetmarknadsföring, sök och annat kul

Den långa vägen tillbaka

Nu har jag beslutat mig för att komma igång med återskapandet av en av de webbplatser som förintades när webbhotellet the cloudhost drabbades av totalhaveri i september förra året. Det enda jag lyckades rädda var headerbilden, eftersom den låg kvar på min hårddisk. Allt innehåll, alla texter och bilder är dock förlorade. Jag försökte rädda en del genom att kopiera från Googles cachade version av sidan, dessvärre utan framgång.

Nu har det gått några månader och sidan är bortplockad från googles index så det handlar om att börja om från början. Första målet blir att skriva några artiklar och försöka få sidan indexerad igen.

Sidan det handlar om är elclasico.nu, som alltså handlar om el Clásico, supermötet i la Liga mellan Barcelona och Real Madrid. Förutom fakta om de båda lagen ska sidan innehålla tips på sevärdheter i respektive stad och information om hur man skaffar matchbiljetter.

Givetvis kommer det inte hända något över en natt, men nu är domännamnet ompekat, och jag har slängt upp en wordpressinstallation i alla fall. Jag har en utvecklarlicens för premiumtemat Thesis, så planen är att använda det till den här sajten.

Jag har ingen direkt tidplan för det här projektet, det viktigaste är att det är igång igen. Jag kommer inte göra om misstaget att inte göra regelbunden backup av databasen – det har jag redan sett till!

Kommentarerna är stängda för denna post.