Nu finns twitter på svenska – och jag hjälpte till!

Twitter lanserade idag ett nytt språk, nämligen svenska. Översättningen har tagits fram genom crowdsourcing; det är alltså twitters egna användare som har hjälp till att översätta hela gränssnittet.

Själv har jag bidragit med 159 översättningar och nått upp till nivå sju. Här kan ni se mer om det.

Det ska bli mycket spännande att se hur detta kommer att tas emot. Jag har redan sett reaktionen på twitter där folk ifrågasätter tveksamma översättningar. Det är i alla fall bra att möjligheten nu finns och det sänker definitivt tröskeln för nya svenska twitteranvändare. Klicken som använder twitter är ju fortfarande ganska liten…

När man är väldigt inkörd på något kan det faktiskt vara jobbigt att byta. Själv kör jag till exempel Photoshop, InDesign och de andra programmen i Adobes CS-svit på engelska. När jag hamnar framför en dator med svenska versioner av de här programmen blir jag, åtmistone för en stund, ganska handikappad.

Jag har ändrat till svenska nu i mina twitterinställningar och framtiden får utvisa om jag kommer att byta tillbaka till engelska.

3 svar på ”Nu finns twitter på svenska – och jag hjälpte till!”

  1. Först vill jag bara säga: Bra bidraget till översättningen 🙂

    Testat med svenska nu men jag tycker det blir så förvirrande då minst halva mitt flöde består av andra språk än just svenska. Kör nog vidare med engelska.