Trevligt söndagssamarbete

I söndags deltog jag i ett mycket trevligt samarbete. En perfekt avslutning på veckan och en bra inspirationskälla inför den stundande måndagen. Det funkar så att en grupp människor jobbar under dag med att skapa, utveckla eller förbättra en sajt. Här kommer en liten summering av de spännande projekt som arbetsgruppen jobbade med.

Jag börjar med mitt eget lilla projekt. För ett tag sedan kom jag över en mycket trevlig domän som skulle passa utmärkt för en informationssajt. Vi snackar hälsa- och skönhetsnischen och sajten jag jobbade med i söndags var leverflackar.se, som helt enkelt handlar om leverfläckar. Sajten har två ”spår”. Dels information om fläckarna, och dels hur man går till väga om man vill bli av med leverfläckar. Sajten är fortfarande lite tunn, men tanken är att jag ska bygga på den med riktigt fyllig information.

Fredrik valde att jobba med sin sajt om att framkalla digitala bilder. På sajten kan man jämföra olika erbjudanden och enkelt hitta pålitliga leverantörer som du kan framkalla bilder hos. Det här är en spännande nisch som hela tiden utvecklas. Förr laddade man upp sina bilder och fick en bunt med bilder på posten. I dag kan man göra allt från fotokalendrar och fotoböcker till muggar och tröjor prydda med sina bästa digitala bilder.

Petter fortsatte att utveckla sin sajt om sökmotoroptimering. Man ska veta att detta är en serp som det är otroligt svårt att ta bra positioner i eftersom just ordet sökmotoroptimering har blivit ett riktigt prestigeord att synas på för de som jobbar med SEO. Petter har ett förflutet i kryddbranschen – du kanske har hör talas om krydd-Johan?

Welander valde att spendera sin dag med sin webbplats som innehåller recept på kakor. Som ni märker är det väldigt stor bredd på de sajter som vi jobbade med och det är just det som är så kul. Att baka kakor är något som väldigt många sysslar med – vem gillar inte att till exempel smälla ihop en kladdkaka och avnjuta den med en klick grädde och en god kopp kaffe?

Nästa sajt som fick lite kärlek under dagen var en sida om blodtrycksmätare. Hjärnan bakom den sajten är Fjodor och jag tycker att detta är ett spännade projekt. Sjukvården flyttar in i hemmen på allvar och idag kan vem som helst mäta sitt blodtryck bara genom att skaffa en enkel mätare. Detta är givetvis bra för folkhälsan, och hjälper människor att på ett tidigt stadie upptäcka avvikelser och de kan på så sätt söka vård innan allvarliga sjukdomstillstånd uppstår.

Tillhör du skaran av människor som tycker det är lika svårt att hitta på bra presenter när någon när och kär fyller år, firar bröllpsdag eller tar studenten. Har du samma problem varje år när det börjar närma sig mors dag? Då borde du besöka Mikaels sajt som handlar just om att gratulera dina medmänniskor. Här kan du få tips om både julklappar och överraskningar!

Spexer drog igång sin sajt om att köpa jackor på nätet. På hans sida kan du dels läsa information om alla typer av jackor, dels får du konkreta tips på hur du på bästa sätt kan beställa en snygg vinter- eller sommarjacka på nätet. Som alla vet kan man idag handla i princip alla sina varor på nätet, och den här typen av specialicerade sajter kan hjälpa alla förvirrade konsumenter att göra bra affärer och undvika de vanligaste misstagen.

Erik, som för övrigt är en av initiativtagarna till de här projektdagarna, valde att utveckla sin sajt om Bloodsuckers. Vad är då detta för något? Handlar det om skräckfilm eller är det en vampyrsajt? Nej då, det handlar om en slot-maskin, en slags digital spelautomat som finns på alla nätcasinon. På sajten kan du lära dig hur spelet fungerar och du kan också läsa om vilka olika spelbolag som har just bloodsuckers i sitt spelutbud.

David han valde att jobba med sin personliga blogg. Bloggen handlar om honom själv – David Olofsson – och har det passande namnet davidolofsson.se. Bloggen fick en rejäl ansiktslyftning med bland annat ett helt nytt tema, flera nya artiklar och bilder och jag kan rekommendera ett besök!