Hur gammal är din äldsta domän?

Uppmärksammade precis en liten detalj när jag kollade igenom mina domäner. Den här domänen, kristofferkarlsson.com har jag varit ägare av i tio år i år. Domänen registrerade jag i september 2002, så det egentliga jubileet kommer ju om man ska vara nogräknad inte förrän till hösten…

Den har bloggen har funnits i några år. Det första inlägget skrevs den 15 augusti 2008, men innan hade alltså domänen existerat i sex år. Från början visste jag inte riktigt vad jag skulle ha det här domännamnet till utan ville mest knyta upp mitt eget namn och kanske skaffa mig en e-postadress på egen domän istället för att använda någon sunkig gratistjänst (läs Hotmail). Efter ett tag skapade jag en hemsida, men något vidare innehåll blev det inte förrän långt senare.

Den äldsta fungerade ögonblicksbilden från den här domänen på wayback machine är från 2004 och då verkar jag ha använt den till någon slags kalender. Jag kan inte riktigt säga att jag minns det, men det var förmodligen någon slags experiment. Höll på att experimentera en del med asp-programmering på den tiden och kalendern var säkert något test jag höll att bygga. Det finns dock äldre ögonblicksbilder på wayback machine, och den äldsta är från 2002, dock verkar den inte funka (åtminstone inte när jag skriver detta).

Sedan dess har sidan haft ett dussintal olika utseenden och fungerat som någon slags digitalt visitkort med diverse olika kontaktuppgifter. 2008 blev domänen hem för min personliga blogg, och det lär nog så förbli ytterligare några år…

Jaja, det var en liten tillbakablick. Hur gammal är din äldsta domän?

3 svar på ”Hur gammal är din äldsta domän?”

  1. Hej

    Min äldsta domän är den som är till mitt företag. 2000-04-03 och har haft en hel del olika utseende genom åren.

    Har haft mitt egna firma sen 2001 så hade ett 10 års jubileum i höstas.

    Ibland undrar jag vart tiden tar vägen. 😉