Internet har berikats med lite nya hemsidor…

Någon gång ibland, någonstans i världen, får någon en snilleblixt. En idé till en ny sajt blixtrar förbi i huvudet och vederbörande är snabb nog att fånga upp den, skrida till verket och ge mänskligheten precis det som den formligen skriker efter – ännu en fantastisk hemsida! Kanske är det någon av nedanstående sajter som blir det nya Facebook, Blocket eller boo.com. En sak har de dock gemensamt – de skapades alla en kall söndagkväll i februari 2012.

Carl är en mycket ekonomisk person och han vet att det viktigt att man får betalt när man skickar ut sina fakturor. Därför har han skapat hemsidan fakturaköp.org där man som företagare kan få veta allt man behöver veta om att sälja sina fakturor. Det som är bra med detta är att man minskar sin ekonomiska risk, får betalt direkt och den lilla avgift som det faktiskt kostar kompenseras mer än väl av att man slipper allt besvär med obetalda fakturor, påminnelser och tråkiga inkassoärenden.

Jag har en macbook pro, och det är by far den bästa bärbara datorn jag någonsin har haft nöjet att äga. Därför tycker jag det extra intressant att Lyx har dragit igång en sajt som handlar om laddare för Macbooks. Det är verkligen en djungel av tillbehör som finns till appleprodukterna och då är det väldigt skönt att ha en bra och pålitlig guide att luta sig mot när det dags att skaffa sig en extra laddare till datorn.

Världens kanske mest klassiska brädspel heter Mahjong och det spelas varje dag av miljoner människor runt om i världen. Spelet kommer ursprungligen från Asien, och jag vill minnas att det har sina rötter i Kina. Jag är inte riktigt uppdaterad på hur spelet fungerar, men jag vet i varje fall att det handlar om brickor som på något sätt ligger staplade på varandra. Alle har gjort en webb om detta mytomspunna spel och gillar du mahjong kan den vara värd ett besök.

Jag är i Stockholm med jämna mellanrum och jag har alltid samma problem. Hur hittar man en bra restaurang där jag kan lita på att bli serverad juste käk? Utbudet av restauranger i Stockholm är det som bekant inget fel på, men när man saknar lokalkännedom är det faktiskt riktigt svårt att hitta de där riktiga guldkornen. Därför brukar jag leva på korv med bröd som jag brukar inhandla i avsevärda mängder i den på centralstationen belägna pressbyråbutiken. Nu har Kimpo sett till att jag slipper det i fortsättningen!

Att handla kläder online, det är framtidens melodi det. Att slippa trängas bland shoppingtörstande tonåringar, maniska medelålders män och reatokiga tanter är värt hur mycket som helst. Själv köper jag alla mina kläder på nätet sedan många år tillbaka, ett beslut som jag aldrig har ångrat. Jag tänker därför bli en av många trogna besökare på sidan som Johnz skapade i söndags.

Jag slutar aldrig förundras över alla sajter som föds när vi, denna skara av vansinnigt kreativa människor, samlas i vår virtuella fabrik, gnuggar geniknölarna och skrider till verket.