Internetmarknadsföring, sök och annat kul

Visa en bild på dig själv i Googles sökresultat

Sedan en tid tillbaka går det att få en bild på sig själv när dina blogginlägg visas i googles sökreslutatlistor. Första gången jag hörde talas om detta var när Magnus skrev om det i somras, men nu börjar det dyka upp  lite varstans i seo-relaterade bloggar.

Fortfarande funkar det bara på google.com, den amerikanska sidan. Där har det funkat väldigt länge nu, så jag tror inte att det lär dröja speciellt länge innan vi ser de första författarbilderna på google.se.

För att kunna visa din bild i sökresultatet måste du (så klart…) ha en profilsida på Google+. Du ska sedan länka till den med attributet rel=author som du placerar i din länktag. Jag ska inte ge mig in närmare på hur det funkar – det finns redan utmärkta guider på nätet som visar exakt hur du gör.

Finns det då någon mening med det här? Ja, det kan man verkligen fråga sig. Till en början kan det säkert ge en något högre CTR, eftersom inläggen med författarbilder kommer att sticka ut och skilja sig något från de annars väldigt enhetliga sökresultaten. Efterhand som fler och fler börjar använda sig av författarbild, så lär betydelsen minska.

Vill du ha maximal nytta av denna funktion bör du alltså ta tag i detta genast. Det lär som sagt dyka upp på google.se inom en inte allt för avlägsen framtid.

Tillhör följande kategorier: google

Kommentarerna är stängda för denna post.