Internetmarknadsföring, sök och annat kul

iPad-dags!

Då var det äntligen bestämt. Jag ska köpa mig en iPad. Jag håller just nu på att sondera marknaden och det finns några frågeställningar som hemskt gärna skulle vilja ha hjälp med. Det enda jag har bestämt mig för att att köpa en utan 3G, då jag bedömer att jag klarar mig utmärkt med uppkoppling via wifi. Jag tror också att jag klarar mig med 16 Gb lagringsutrymme.

Så till frågeställningarna då:

 1. Färgen
  Svart eller vit? Detta är ju kanske mest en smaksak, men jag vill veta vad ni tycker.
 2. iPad 2 eller en tredje generationens padda?
  Den billigaste varianten av iPad 2 går idag att köpa för ca 3200 kr (16 Gb, wifi). Motsvarande iPad 3 kostar ca 4300 kr. Är det värt att lägga till en dryg tusing för att få den senaste varianten?
 3. Nytt/begagnat?
  Vågar man satsa på en begagnad padda? Har kikat runt på blocket/tradera och det finns ju en hel del. Givetvis är det billigare än att köpa en ny, men det finns ju givetvis nackdelar också.  Blir en iPad sliten?
Ok, nu behöver jag er hjälp. Kommentera! Jag är tacksam för all input!

6 Responses to iPad-dags!

 1. Beror så klart lite på din ekonomi. Men jag hade lätt satsat på 3:an. Svart!

 2. Svart för det framhäver grafiken och färger. Hade jag köpt så hade jag valt ny, men är enormt nöjd med min 1:a fortfarande. Funkar hur bra som helst. Beror lite på vad man ska använda den till. Störst är väl risken för repig skärm på begagnat. Dock är 3:ans skärm fantastisk.

 3. Köpte en iPad 2, 16GB, färg svart för ca 3 månader sedan. Helt nöjd, inget att klaga på. Köpte den ny eftersom jag har lite svårt för begagnat, plus att den blir mer ”min” om ingen har haft den tidigare. Färgen är ju en smaksak men tror kontrasten svart/skärm blir bättre. Frågan jag ställde mig var om förbättringarna i trean jämfört med tvåan var värda 1000 kr mer, tyckte inte det. Det är väl mest skärmen som skall ha blivit bättre, men jag har inget att klaga på med tvåans skärm. Är mycket nöjd med mitt köp.