Att värdera sin tid

I skrivande stund så pågår OS i London för fullt. Jag brukar följa den här typen av evenemang ganska slaviskt, men den här gången har inte riktigt den rätta känslan velat infinna sig. Jag har helt enkelt inte varit lockad av att slå på TV:n.

Klockren metafor, eller hur 🙂

Jag har sett lite. Det har jag. 100-metersfinalen såg jag live, men jag har lyckats att missa samtliga svenska medaljer (fyra stycken så här långt, om jag har räknat rätt).

Missförstå mig rätt nu. Jag är väldigt intresserad av sport och skulle mycket väl kunna tänka mig att se en hel del av tävlingarna i London. Det som dock slår mig hela tiden är vad jag skulle kunna göra med de timmarna istället.

Min tid är värdefull och jag är bra mycket mer noggrann med var jag lägger den på än vad jag var för fyra år sedan då det var OS senast (Peking 2008). Då blev det en hel del tittat, men att lägga en hel dag i TV-soffan funkar helt enkelt inte för mig längre. Då lägger jag hellre tiden på att utveckla någon idé, jobba på någon av mina sajter eller på något annat sätt utveckla företaget vi driver.

Vill man nå framgång så gäller det att ha fokus på rätt saker, och just nu är OS inte en av de sakerna.