Internetskugga…

Jag har under en längre tid haft problem med min internetanslutning (ADSL från Telia) och det blir då väldigt tydligt hur svårt det är att leva utan tillgång till nätet. Kontakten med nätet kommer och går. Det kan funka i en timme och sedan är det avbrott i tio minuter osv. Däremellan har jag en mängd korta avbrott på några sekunder. Mest tydligt blir det när man streamar fotbollsmatcher från Viaplay. Förstå hur irriterande det är att drabbas av avbrott mitt i en match. Även om stoppet bara är några sekunder så kopplar matchen ner sig och man måste starta den igen. Tidigare idag fick jag avbrott när jag var inloggad på internetbanken för att fixa lite överföringar och betala en och annan räkning. Givetvis blir man då utloggad och får göra om allt igen.

I förra veckan hade jag en tekniker från Telia här och han hittade någon detalj som gjorde att det blev ”avledning” på signalen. Problemen fortsatte dock efter hans besök så idag beställde jag en ny router. Jag vill helt enkelt vara säker på att problemet inte ligger i mitt trådlösa nätverk innan jag klagar för mycket på Telias ledningar 🙂

Min energywatch-utrustning från Vattenfall funkar inte heller och jag misstänker att det är på grund av störningarna i min internetanslutning. Den skickar ju nämligen information om min elförbrukning via det trådlösa nätverket till Vattenfall som sedan presenterar den snyggt och överskådligt för mig i trevliga diagram och tabeller. Tanken med den är att jag ska effektivisera energiförbrukningen här i huset. Men det tar vi i ett annat blogginlägg framöver…