Ny router = snabbare uppkoppling!

För några dagar sedan installerade jag en ny trådlös router hemma i min bostad. Bakgrunden var att jag en längre tid haft problem med min internetuppkoppling, som hela tiden tappade kontakten med internet.

Det är en otrolig lättnad att kunna konstatera att bytet av router löste problemen. Jag är beroende av en bra och stabil internetuppkoppling, både för att kunna sköta mitt jobb och för att kunna utföra många av mina fritidsintressen.

Dessutom var det ren lögn att försöka handla något över nätet. Det blev så gott som alltid problem vid fel tillfällen (mitt i en kortbetalning till exempel…). Att streama film och sport via Viaplay var allt annat än en rolig upplevelse. Det stannade, hackade och var allmänt jobbigt.

Det är onekligen lite intressant att se hur beroende man är av internetuppkopplingen. Jag vet inte hur många gånger jag har svurit över de där avbrotten. Förmodligen kommer jag bli en lugnare och mer harmonisk person nu 🙂

En annan positiv bieeffekt av bytet är att jag har fått en betydligt snabbare uppkoppling! Jag betalar för 8 Mbit, men har väldigt, väldigt sällan lyckas uppmäta hastigheter över 5. Nu ser mätningarna via bredbandskollen betydligt trevligare ut. Ett dåligt trådlöst nätverk inne i huset kan uppenbarligen vara en rejäl flaskhals!