Sorgligt sönderspammade #hashtags

Att följa en hashtag på twitter är ett utmärkt sätt att hålla sig ajour med vad som händer och sker inom ett speciellt ämnesområde. Med verktyg som tweetdeck är det mycket smidigt att ha en kolumn för alla de taggar som man för tillfället bevakar.

Det finns dock ett stort men. Så fort en tagg blir tillräckligt populär så lockas alla äckliga spammare dit. Jag roade mig för några dagar sedan med att sitta och spamrapportera åtminstone 200 olika fejk-konton, vilket åtminstone tillfälligtvis gjorde flödet ett smula mer läsbart, men redan idag såg flödet lika nerlusat ut igen.

Det känns ibland som det är en kamp som är omöjlig att vinna. Flödena på #twittboll och #twittpuck (och säkert många andra) är dock värda att kämpa lite för tycker jag.

E-post-spammen som var en riktig plåga för några år sedan har minskat något otroligt i takt med att de olika e-posttjänsterna fått allt effektivare filterfunktioner. Spammarna söker därför nya vägar att nå ut med sina skräplänkar som jag antar leder til sajter som säljer diverse prestationshöjande piller och liknande.

Till sist…skulle det vara otroligt spännande att få ta del av click-ratio och conversion rate på de här spamlänkarna. Om det inte gav något för dem som ägnar sig åt detta så antar jag att de inte längre skulle hålla på? Kanske är det så att mängden är så pass stor att det räcker med några promilles klickfrekvens för att det ska vara värt besväret?

Mer i ämnet

2 svar på ”Sorgligt sönderspammade #hashtags”

  1. Det är väl som all annan spam – genom att automatisera tillräckligt mycket så blir kostnaden minimal. Säg att du har ett program som automatiskt samlar proxies, registrerar mailadresser, skapar konton och skickar ut meddelanden. Allt du behöver göra är att ändra inställningarna då och då för vilket meddelande eller affiliatelänk som ska skickas ut. Tack vare att man inte riktar sig till specifika användare så minskar dessutom sannolikheten att någon blir irriterad och anmäler kontot – något jag gör med all spam som nämner mitt konto.