När molntjänster sviker

Google docs (Google Drive), Dropbox, iCloud och några andra molntjänster tillhör mina viktigaste arbetsredskap. De är stabila, pålitliga och funktionalitetsmässigt förträffliga i alla avseenden…eller åtminstone nästan.
Att rabbla upp fördelar med molntjänster är inte speciellt svårt. Man kan nästan hålla på hur länge som helst. Det är däremot ganska lätt att i sin okritiska glädjeyra glömma bort att det faktiskt också finns en del nackdelar.

När någon av dessa tjänster går ner så blir plötsligt miljontals (?) människor berövade på sina arbetsredskap och ni kan ju bara gissa hur mycket, låt oss säga en timmes avbrott, på Google Docs egentligen kostar.
I skrivande stund är alla mina dokument (i google docs) oåtkomliga, därav denna spontana bloggpost.
Google fail

UPDATE: Avbrottet varade i uppskattningsvis fem minuter. Förargligt när det inträffar, men med tanke på hur sällan det sker tänker jag fortsätta att lägga mitt liv i molnjättarnas händer.

UPDATE 2: Problemen är tillbaka…

Använder du molntjänster? Vilka i så fall?

2 svar på ”När molntjänster sviker”

  1. Dropbox kan jag definitivt inte leva utan! Minns inte hur jag klarade min vardag innan dess 🙂