Dela med dig av dina resetips!

Sandhammarens strand

För några månader sedan rullade jag igång sajten resetipsen.se. Det är en katalog där användarna själva kan bidra med texter och på så sätt fylla sajten med så kallat användargenererat innehåll. Sajtens syfte är att samla reseskildringar, tips om smarta reseprylar, guider till specifika resmål och mycket annat reserelaterat på ett och samma ställe.

Om du driver en egen sida som handlar om resor så tycker jag absolut att du ska skriva en artikel på resetipsen.se. Det är mycket enkelt att registrera sig som skribent, och sedan är det bara att köra på. Fördelen är det är helt okej att länka till sin egen sida i artikeln och på så sätt kan du få fler och nya besökare till den. Som du säkert känner till finns det även andra fördelar med att ha många inlänkar till din sajt eller blogg 🙂

Givetvis finns det vissa kvalitetskrav som du måste uppfylla. Du kan läsa mer om dem på sajten, men i korta ordalag så är det ungefär följande som gäller:

  • Minst 400 ord
    För att ett resetips ska vara meningsfullt så får det inte vara allt för kort. Vi har satt gränsen vid 400 ord. Vi är inte benhårda. Har du 350 ord och artikeln är välskriven i övrigt så kan du räkna med att den slinker igenom.
  • En acceptabel språknivå
    Undvik stavfel, särskrivningar och liknande. Har du något enstaka så fixar jag till det innan jag publicerar artikeln, men är det för mycket så kommer den inte att godkännas.
  • Max två länkar i texten
    Det är som sagt okej att länka, men spamma inte ner hela din artikel med länkar.

I skrivande stund så finns det 24 resetips publicerade på sajten och det vore väldigt kul om just du ville bistå med ytterligare något eller några. Jag skulle bli väldigt glad om vi kunde nå upp till åtminstone 100 godkända artiklar innan 2013 är över.