Determinator: Slumpgenerator för effektivitet!

Slumpen

Jag driver i dagsläget en väldigt massa webbplatser. Som alltid har man sina favoriter och ofta är de just de sajterna som får lite extra omsorg och kärlek. Jag har funderat ett tag på hur man ska göra för att vissa sajter inte ska falla i glömska och att alla får sin regelbundna dos av nytt, relevant och välskrivet innehåll. Det är också viktigt att man ibland tar sig tid att analysera vad sajter som inte levererar har för problem. Ibland kan väldigt små justeringar göra stor skillnad både vad gäller konvertering och annat besökarbeteende.

Det jag kom fram till var att man borde göra någon slags schema för att se till att alla sidor får regelbunden tillsyn. Jag insåg dock ganska snabbt att det skulle bli för krångligt att rodda med exempelvis en delad google-kalender och jag skulle garanterat inte använda den efter ett tag.

Plötsligt fick jag en snilleblixt 🙂 Jag ska göra en sajt-roulette som slumpar fram vilken sajt jag ska jobba med just idag! Jag såg ett stort hjul framför mig, med en ”tårtbit” för varje sajt. På det viset skulle det bli en liten överraskning varje dag vilken sajt man skulle jobba med.

Jag anade att det måste finnas en app som kan hjälpa till att agera slumpgenerator och jag behövde inte leta länge i appstore innan jag fann vad jag sökte. Appen heter ”Determinator” och funkar precis som man kan förvänta sig att en slumpgenerator ska fungera. Man matar in alla valen (sajterna i mitt fall), och genom en enkel knapptryckning slumpar appen fram ett av objekten i listan.

Appen ”Determinator” är gratis och finns att ladda ner i AppStore (den är svenskutvecklad). Jag har inte kollat om den finns för Androidenheter, men även om så inte är fallet så finns det garanterat något liknande.

Arbetssättet är så här: Den sajten som slumpas fram måste under dagen få någon form av förbättring. Det kan handla om nytt innehåll, finslipning av design eller något helt annat – stort eller smått.

För min del känns detta klockrent. Vad är dina tankar? Hur gör du för att inte glömma bort att underhålla din webbplatser?