Gåtan thecloudhost.se

För något år sedan upptäckte jag webbhotellet thecloudhost.se. Webbhotellet drevs då av Stefan Johansson (@stefanJson) och servicen var fantastisk och priserna var väldigt, väldigt bra. Allt funkade kanon och efter att kört en sajt på webbhotellet ett tag beslutade jag mig för att lägga ytterligare en sajt hos thecloudhost.se.

I maj lämnade Stefan över thecloudhost till en ny ägare. Till en början fungerade allt som det skulle, men så plötsligt en dag gick det inte att nå någon av mina sidor. Jag surfade till webbhotellets webbplats för att posta ett supportärende, men möttes då av följande meddelande.

Thecloudhost.se har fått en total servercrash med flera hårddiskar totalförstörda. Även backup diskar har gått sönder och att återfå backuperna är nästintill omöjligt. Vi återkommer med mer information snarast och gör vårt bästa för att återfå backup/filer. 

Mvh Thecloudhost.se

Detta var den 18 augusti och fortfarande har jag inte hört ett knyst från thecloudhost. Jag har kontaktat ägaren via e-post och frågat vad som händer – men föga förvånande kom inget svar.

Uppgifter cirkulerar som gör gällade att de som hade sina domännamn registrerade via thecloudhost har fått dem kapade. Jag vill dock understryka att det rör sig om obekräftade uppgifter. Om någon råkat ut för detta, lämna gärna en kommentar nedan.

Jag inser att detta måste vara den absolut värsta mardrömmen för någon som driver ett webbhotell. Det jag reagerar mest emot är dock bristen på information. Jag tycker inte att det vore för mycket begärt med ett mail till samtliga kunder där man i detalj förklarar vad som har hänt – hur arbetet med återställningen utvecklar sig och hur tidplanen ser ut. Om man bara är öppen och ärlig så ökar förståelsen hos oss (fd) kunder. Det är jag säker på.

Förmodligen finns det personer där ute som drabbats betydligt hårdare än mig av kraschen hos thecloudhost. Jag hade två sajter där, varav den ena mest var en experimentplats. Den andra sajten hade dock en del trafik och rankade riktigt bra på hyggligt attraktiva sökbegrepp. Jag hade hoppats kunna återskapa en del av artiklarna på sajten genom att kopiera googles cachade versioner, men det gick inget vidare – endast en bråkdel kunde räddas.

UPPDATERAT: Jag har nu kommit i kontakt med Dennis, ägare till thecloudhost.se. Han bekräftar att hoppet är ute. Sajterna på thecloudhost.se är för alltid förlorade. ”Tyvärr så är allt innehåll, alla filer, allt som fanns helt borta och omöjligt att återställa”.

Är du drabbad av kraschen? Lämna hemskt gärna en kommentar och berätta om dina erfarenheter. Hjälp även gärna till att pusha för den här artikeln på pusha.se.