Misslyckad snappning: Spelkanalen.se föll ur mina händer

I natt var det dags för ett stort ögonblick för mig. Domännamnet spelkanalen.se skulle bli tillgängligt för registrering och eftersom jag driver spelkanalen.com är detta givetvis en viktig domän för mig.

Jag hade laddat ordentligt och anlitat ett par olika snappare för att försäkra mig om att namnet inte skulle hamna i någon annans ägo. När jag i morse surfade in på nic.se för att kolla hur det hade gått såg jag till min stora glädje att det var Frobbit AB som stod som registrar för spelkanalen.se – ett av de bolagen jag anlitat.

Men glädjen blev inte långvarig. Det visade sig att Frobbit hade tagit in beställningar från flera olika kunder gällande ”mitt” domännamn. Detta känns ur min synvinkel väldigt konstigt. Kanske är jag färgad av att jag förlorade en domän som jag suktat efter i flera år, men känns det inte en smula konstigt att samma företag säljer samma tjänst till flera olika kunder?

Är detta verkligen ett normalt förfarande? Någon med erfarenhet som kan svara på detta. Jag vet andra snappare som tackar nej till förfrågningar som gäller domännamn som de redan har uppdrag på. Det känns bra mycket ärligare enligt mig.

Givetvis har jag ställt frågan till Frobbit som svarar:

Det var en av våra andra kunder som också lagt in en beställning och som hade bättre tur än dig.
Vi tar emot en beställning per domän och kund, vilket innebär att det kan finnas flera intressenter av samma domän.

Mycket tacksam för kommentarer! Vad säger ni?

Relaterat