Recension: Guldläge på nätet

Guldläge på nätet

I går fick jag boken ”Guldläge på nätet” i posten och jag ägnade gårdagskvällen åt att sträckläsa den. Boken är skriven av Magnus Bråth och Mikael Wahlgren och är en slags handbok i sökmotoroptimering. Magnus Bråth är välkänd i SEO-kretsar och tillsammans med en handfull andra ansedd som en av de allra vassaste när det kommer till att få sajter att ranka bra i Googles söklistor. Därför var mina förväntningar på boken ganska höga.

Guldläge på nätet

Det är onekligen intressant att man vågar ge ut en bok som handlar om ett så föränderligt ämne som just sökmotoroptimering. Små förändringar sker ständigt i Googles algoritm, något som författarna också är tydliga med i boken. Boken är ganska generell, vilket gör att risken för att den snabbt ska bli inaktuell trots det är relativt liten.

Boken är mycket pedagogiskt upplagd och väldigt lättläst. Jobbar du med SEO yrkesmässigt kommer du dock ganska snart att inse att du inte riktigt är målgruppen för den här boken. Är du däremot en hobby-SEO eller bara nyfiken på ämnet så kommer du garanterat ha glädje av den. Den heter ju trots allt ”Sökmotoroptimering för ALLA” 🙂

Sammanfattningsvis så vill jag ändå säga att det här är en bra bok. Förvänta dig dock inte några underverk eller inblick i ”hemliga metoder” eller ”unika länkstrategier”. Det är en bra grundläggande uppslagsbok för dig som vill lära dig mer om SEO och få en inblick i vad de som sysslar med sökmotoroptimering egentligen jobbar med.

Boken kostar 199 kr och kan beställas från exempelvis Bokus.