Tar du hand om dina besökare?

Att driva trafik till sin blogg eller webbplats är något som de allra flesta vill göra. Men även om du har extremt mycket besökare, så är det inte mycket värt om det inte är rätt trafik. Uppfyller de dina mål? Hjälper du dem att uppfylla sina mål? Det är konverterande besökare som verkligen är något värt!

Om du ska driva trafik till din webbplats finns det många metoder. Du kan till exempel köpa trafik via Google Adwords. Den här typen av PPC-annonsering är effektiv på så sätt att du bara betalar för verkliga besökare och slipper betala månadsavgifter för ineffektiva flashbanners som de flesta inte ens ser. Oavsett hur du arbetar med att få trafik till dina sidor finns det en sak som allt för många glömmer eller förbiser. Du måste ta hand om besökaren som kommer till din blogg eller webbplats!

Det är till exempel ofta en dålig idé att styra trafiken från dina Adwordsannonser rutinmässigt till din startsida. Arbeta istället med ”smalare” budskap och driv trafiken till en artikel eller ett formulär som är optimerad för just de förstagångsbesökare som kommer via Adwords.

Det är också ett måste att koppla ihop dina Adwords och Analytics-konton. Att mäta är A och O och en absolut förutsättning för att du ska lyckas med din internetmarknadsföring. Vi ska inte djupdyka i det nu, utan återkomma till det i ett senare inlägg.

Slutligen – för att knyta ihop säcken. Fem besökare som uppfyller ditt på förhand uppsatta mål (handlar en produkt, beställer en katalog, tecknar en prenumeration…) är så klart mycket mer värda är 100 besökare som bara snabbt kollar din startsida och sedan surfar vidare.

Självklarheter för vissa, men inte för alla…