Varje ny idé är en möjlighet – kasta inte bort den!

I bland uppstår idéer vid de mest konstiga tillfällen. Den till synes perfekta affärsidén dyker bara upp i huvudet och det känns i princip som det bara är att köra igång. I 99 fall av 100 kommer de här idéerna inte fram vid konstlade brainstormingsessioner eller när man på andra sätt aktivt försöker klämma ur sig dem.

Ofta dyker de istället upp när du ligger i sängen och försöker sova. Varje gång är du lika säker på att du kommer minnas dina tankar, men när du vaknar på morgonen är det enda du kommer ihåg att du hade en bra idé.

Jag vill med detta slå ett slag för idédokumentation. Själv bär jag alltid med mig ett litet anteckningsblock där jag noterar alla idéer – hur konstiga de än är. Allt från stora sajtprojekt till små, små tekniska detaljer.

Förmodligen kommer du att förkasta de flesta av dina idéer när du i efterhand går igenom ditt anteckningsblock. Men sannolikheten är också stor att du kommer att finna ett och annat guldkorn – en idé som du väljer att vidareutveckla. Kanske resulterar den i en ny sajt, ett nytt projekt – eller ett helt nytt företag…