WordPress 3.2: Gershwin är här!

Idag, den 4 juli, släpptes den efterlängtade version 3.2 av världens mest älskade publiceringssystem, WordPress.  Den nya versionen bjuder på en hel del nyheter som känns intressanta.

Enligt wordpressfolket så har uppgraderingens fokus legat på att göra WordPress snabbare och ”lättare”. Nytt är också standardtemat, som numera heter Twenty Eleven, med fullt stöd för HTML5. Det finns även en del nyheter i adminggränssnittet, bland annat ett helskärmsläge som skalar bort allt som kan distrahera dig när du skriver dina bloggposter.

I nya versionen har WordPress även dumpat stödet för katastrofbrowsern Internet Explorer 6. Man har även gjort framtida uppdateringar enklare och snabbare, då uppgraderingsprocessen bara byter ut de filer som har förändrats sedan föregående version, istället för som tidigare, då samtliga filer i wordpressinstallationen ersattes.

Innan du uppgraderar är det dock viktigt att du kollar så din webbserver motsvarar de nya kraven, vilket du enkelt kan göra med något av de plugins som skapats för ändamålet. ”WordPress requirements check” (som jag själv använde) är ett av dem.

Version 3.2 har fått namnet Gershwin efter pianisten George Gerswin, som hade sin storhetstid när seklet var ungt. Mer om honom på svenska wikipedia.

Mer att läsa om WordPress 3.2 hittar du givetvis på wordpress.org.